Konijnen

Diersoort: konijn
Mannetje: rammelaar
Vrouwtje: voedster
Jong: lamprei
Aantal jongen: 4 tot 8
Draagtijd: 31 dagen
Levensverwachting: 8 jaar

Op vrijwel elke kinderboerderij zijn ze te vinden: konijnen. Het zijn lieve, vriendelijke en aaibare dieren.

Konijnen in Nederland
Konijnen werden vroeger gehouden voor het vlees en de vacht. Tegenwoordig worden ze meer als huisdier gehouden.

Wilde konijnen
Wilde konijnen zijn niet zo aaibaar en lief als het tamme konijn. Omdat konijnen veel vijanden hebben, leven ze in het wild in groepen. Als een konijn gevaar ziet, stampt hij hard op de grond en waarschuwt zo de andere konijnen. Ze rennen dan heel snel weg.

Waar woont een konijn?
Een konijn is nieuwsgierig en woont graag in een groot hok dat hij lekker kan onderzoeken. Konijnen kunnen binnen en buiten gehouden worden. Buiten vind het konijn het heel erg fijn, vooral als hij dan ook kan graven. Hou een konijn niet alleen want daar wordt hij erg ongelukkig van. Ze vinden het veel fijner om een vriendje te hebben.

Wat eet een konijn?
In het wild eet een konijn gras en planten. Maar het is niet handig om iedere dag planten te plukken, daarom worden er in de winkel kant en klare konijnenbrokjes verkocht. Een konijn heeft hooi nodig om op te knabbelen. Een bakje vers water is ook altijd nodig.

Wist je dat?
Konijnen zijn geen knaagdieren. Een konijn is een haasachtige, ze hebben namelijk vier boven en ondertanden terwijl een knaagdier er maar twee heeft.

Adres
Tussen de Dijken 101
4826 GW Breda
076 - 571 64 49 

Openingstijden
maart t/m oktober
wo t/m zo 11.00 - 17.00 uur

november t/m februari
wo t/m zo 11.00 - 16.00 uur